ØYEOPERASJON MED ØYELASER

ØYEOPERAJON MED ØYELASER – ENTRYGG OG EFFEKTIV METODE

De siste årene har det blitt gjort store medisinske fremskritt, og det har blitt lettere å diagnostisere og behandle mennesker med ulike øyesykdommer. Nå har personer med synsfeil et utrolig godt alternativ til briller og kontaktlinser – nemlig øyelaser. Det finnes ulike metoder for øyelaserbehandling. LASEK, FS-LASIK og SMILE er de vanligste typene øyeoperasjonen med laser. Øyelaser kan korrigere nærsynthet, langsynthet og astigmatisme, men ikke alderssyn/presbyopi.

Resultatet av synsfeilkorrigeringen med øyelaser er like bra ved alle metodene. I den tidlige postoperative perioden kan man oppleve tørre øyne og lysfølsomhet. Etter noen uker/måneder bedres dette, og da oppleves også synsskarpheten som stabil.

SMILE-METODEN – DEN ALLER NYESTE TEKNOLOGIEN

SMILE er den nyeste teknologien innen laserkorreksjon. Denne typen laserkirurgi innebærer et minimalt inngrep i overflaten av hornhinnen, og det er ikke nødvendig å brette opp noen klaff. Femtosekundslaseren brukes til å lage et tynt, kontaktlinseformet lag like under hornhinnens ytre lag, samt en liten åpning som laget deretter fjernes igjennom. Studier viser at SMILE har mindre påvirkning på hornhinnens ytre lag og gir færre problemer rett etter operasjonen sammenlignet med LASIK. Det er den mest populære metoden.

FS-LASIK METODEN - SMERTEFRI OG RASK

FS-LASIK er en populær metode som er videreutviklet fra LASIK. FS-LASIK er en trygg og smertefri øyeoperasjon som innebærer kort helningstid og rask forbedring av synet. De fleste kan jobbe som vanlig allerede dagen etter operasjonen, noe som gjør dette til den mest etterspurte metoden. Behandlingen utføres med to lasermaskiner (femtosekundlaser og excimerlaser).

Metoden fungerer på følgende måte: Først blir øynene klargjort vha. lokalebedøvende øyedråper. Femtosekund laser brukes til å lage et tynt snitt i hornhinnen, som ikke gjør vondt, men føles som et trykk på øyet, og i kort periode er det mørkt. Klaffen på hornhinnen brettes til side, og deretter brukes det excimer-laser til å korrigere synsfeilen. Deretter brettes klaffen tilbake på plass og fester seg raskt.

SURFACE-METODEN – SIKKER OG RIMELIG

SURFACE (TRANS PRK / LASEK eller NO CUT) er en overfladisk øyeoperasjon som fremfor alt anbefales ved tynne hornhinner og større synsfeil. Ved SURFACE lages det ikke noe snitt i hornhinnen. Sluttresultatet er det samme ved alle metodene, men SURFACE innebærer en lengre og mer smertefull tilheling enn FS-LASIK eller SMILE. Behandlingen utføres ved hjelp av en lasermaskin (excimer-laser).

Metoden fungerer på følgende måte: Først blir øynene klargjort vha. lokalebedøvende øyedråper. Deretter løsnes det ytterste cellelaget av hornhinnen med en laserstråle eller en svak alkoholløsning i 20 sekunder. Deretter benyttes en excimerlaser til å korrigere synsfeilen. Når synsfeilen er korrigert og operasjonen er fullført, settes det en klar bandasjelinse på øyet. Du kan oppleve rifter, lysfølsomhet og smerte i 1–3 dager etter operasjonen.

SURFACE FS-LASIK SMILE
Beste resultat
Medisin/øyedråper
8 års trygghetsgaranti
Rask rekonvalesens -
Mindre tørre øyne - -
Korrigerer høy astigmatisme - -
Topp moderne øyelaserteknologi - -

SIKKERHET FØRST

Før en øyeoperasjon gjennomføres det alltid en forundersøkelse med en rekke tester for å vurdere pasientens syn grundig. Øynene analyseres, og når alle målinger er gjennomført, tas det stilling til om øyelaser er tilrådelig. Med vår gratis online konsultasjon kan du få en foreløpig vurdering.

Øyeoperasjon utføres kun dersom både ansvarlig øyelege og pasienten føler seg komfortabel med det forventede resultatet.

ØYEOPERASJON

På operasjonsdagen blir det tilbrakt ca. 1,5 time ved klinikken. Før operasjonen gjør øyelegen en frittstående undersøkelse av øynene dine og forsikrer seg om at det ikke er noen medisinske hindringer for en øyeoperasjon. Du vil deretter få lokalbedøvende øyedråper og tilbys en beroligende tablett ved behov. Øyelaserbehandling tar omtrent 20 minutter. Du plasseres bekvemt i vår moderne operasjonssal, hvor øyelege og sykepleier har forberedt alt til din øyeoperasjon. Laseren arbeider raskt, og øyelegen følger prosedyren nøye gjennom et mikroskop. Etterkontroller utføres av optiker. Da undersøkes øynene og synet etter tilheling og rekonvalesens for å kontrollere at det forventede resultat er oppnådd.